Parijs nog steeds de populairste vakantiehoofdstad voor Nederlanders

Het CBS heeft vandaag bekend gemaakt dat, op basis van nieuw onderzoek naar de drie populairste buitenlandse hoofdsteden, Parijs nog steeds de populairste vakantiehoofdstad voor Nederlanders. Daar staat tegenover dat het aantal vakanties van Nederlanders naar Parijs in tien jaar niet zo laag is geweest als in vakantiejaar 2016.

Londen komt hierdoor snel dichterbij als populairste buitenlandse hoofdstad voor Nederlanders.

Meer informatie bij de bron van dit bericht: Luchtvaartnieuws.

Share

Frankrijk Wereldkampioen Patisserie 2017

Frankrijk heeft de eerste plaats veroverd tijdens het Wereldkampioenschap Patisserie. Aan ‘Coupe du Monde de la Pátisserie’ deden 22 landen mee.

Het Franse team bestond uit Etienne Leroy, Bastien Girard en Jean-Thomas Schneider. Zij kregen een gouden trofee en 21.000 euro aan prijzengeld mee naar huis. Achter Frankrijk eindigden Japan en Zwitserland op de tweede en derde plaats.

De verschillende landenteams moesten in tien uur tijd 21 “artistieke desserten” maken, uit chocolade, suiker en ijs.

Meer informatie bij de bron: http://www.derestaurantkrant.nl/

Share

Top 3 bestemmingen voor een kerstvakantie in Frankrijk

Droomt u van Kerstmis in Frankrijk , maar u kunt niet beslissen waar u heen wilt?

Hoewel de verschillende regio’s van Frankrijk verschillende kersttradities gemeen hebben, hebben veel regio’s hun eigen gewoonten die, afhankelijk van het geserveerde voedsel, het klimaat en de lokale activiteiten verschillen. Hier de top 3 plaatsen aangeraden door www.FrankrijkalsVakantieland.nl om kerst door te brengen in Frankrijk .

Straatsburg
Als u van mening bent dat Kerstmis geen kerst is zonder een overvloed aan prachtige decoraties en ijzige weer, is Straatsburg de vakantiebestemming voor u. Straatsburg ligt in de Elzas in Frankrijk, net op de grens van Duitsland. Elk jaar verandert Straatsburg in een kerstfantasie, vol met twinkelende lichtjes, slingers van dennetakken, houten snuisterijen, sieraden en speelgoed. Deze transformatie gebeurt in de eerste plaats dankzij de kerstmarkten van Straatsburg, die de grootste in Frankrijk zijn en al meer dan 400 jaar bestaan. Gecentreerd rond de enorme gotische kathedraal van de stad, bestaan de markten uit een paar honderd houten chalet-stijl kraampjes die een verscheidenheid aan producten te verkopen, van handgemaakte kerst ornamenten tot aan sieraden met halfedelstenen, en gebreide truien. Er is ook voldoende gelegenheid om de regionale keuken, die Frans-Duitse smaken bijeenbrengt, zoals choucroute (zuurkool), gluwein (warm gekruide wijn) en worst. Naast de kerstmarkten, kunt u een bezoek brengen aan het Elzas Museum, dat beschikt over verhalen (in het Frans) voor kinderen over de geest van Kerstmis, of u kunt gaan schaatsen op de Place du Chateau.

Share