Appel-walnotensalade (Zuid-Frankrijk)

Ingrediënten

  • 1 appel, zachtzuur
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 tak bleekselderij
  • 30 walnoten, grof
  • 2 eetlepel mayonaise
  • 2 eetlepel room
  • 1 eetlepel sherry
  • 6 druppels tabasco
  • ijsbergsla
  • nog 12 halve walnoten

Bereidingswijze

  • Rasp de appel en besprenkel met het citroensap.
  • Snij de bleekselderij fijn en hak de walnoten grof. Voeg nu beiden tot aan de appel.
  • Roer de mayonaise, room, sherry en tabasco een beetje los en meng door de salade en breng op smaak met peper en zout.
  • Doe de salade in een mooi blad ijsbergsla en garneer het met de halve walnoten.
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *