Hartige clafoutis met paprika en geitenkaas

Recepten > Hartige clafoutis met geitenkaas en paprika

Voor dit recept heeft u een  quichevorm met een doorsnede van 24 cm nodig.

Ingrediënten

2 rode paprika’s 125 g zachte geitenkaas, verkruimeld2 theelepels gedroogde Provençaalse kruiden 125 g bloem, gezeefd150 g haricots-verts, gehalveerd1 ui, in dunne partjes1 teentje knoflook, geperst75 g zwarte olijven zonder pit, gehalveerd3 eieren 1 eetlepel olijfolie 250 ml melk

Bereiden

Ovengrill voorverwarmen. Paprika’s op bakplaat leggen en 10-15 minuten roosteren tot vel zwartgeblakerd is. Regelmatig keren. Paprika’s in met plasticfolie afgedekte kom 10 minuten laten afkoelen. Intussen haricots verts in 3 minuten beetgaar koken. In koekenpan ui, knoflook en Provençaalse kruiden 5 minuten in olie fruiten. Oven voorverwarmen tot 175 °C. Paprika’s ontvellen en in grove repen snijden. Paprika, haricots verts en olijven door ui scheppen. Eieren schuimig kloppen. Bloem met zout en peper naar smaak erdoor kloppen. In gedeelten melk toevoegen, blijven kloppen tot glad beslag ontstaat. Dun laagje beslag in quichevorm schenken en in midden van oven in ca. 10 minuten laten stollen.Vorm uit oven nemen.Groentemengsel en geitenkaas over deegbodem verdelen en rest van beslag erover schenken.Beslag (= clafoutis) in 40-45 minuten bruin en gaar bakken. Uit oven nemen, in vorm laten afkoelen tot lauwwarm en in 4 of 8 punten snijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *