Omelet

Recepten > Franse Omelet

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • peper en zout
  • 2 el water
  • 30 g boter

Bereidingswijze

  1. Doe de eieren, water, zout en peper in een kom. Klop het mengsel 2 minuten met een vork.
  2. Verhit de boter in een pannetje met anti aanbaklaag op hoog vuur.
  3. Voeg als de boter schuimt het eimengsel in een keer toe.
  4. Roer het mengsel door met de achterkant van een vork.
  5. Op hoog vuur bakken tot de eieren bijna gestold zijn; houd de pan af en toe scheef en til de randen van het ei op om ervoor te zorgen dat het resterend rauw ei eronder stroomt.
  6. Vouw de omelet dubbel en serveer hem op een warm bord met groene salade en gesnipperde ui.
  7. Als eenvoudige variatie kunt u stukjes ham en gruyère over de omelet strooien voordat u hem dubbel vouwt
  8. Of serveer de omelet met traditionele Franse ratatouille.

Franse omelet is heerlijk bij vers stokbrood en bij groene salade met dressing of bij gekookte groenten.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *