Pistou Saus

Recepten > Pistou saus

Ingrediënten

  • Pistou
  • 4 tot 5 tenen knoflook
  • 1 grote bos verse basilicum
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • 1 dl koudgeperste olijfolie
  • zout – versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Pel de tenen knoflook, halveer ze, verwijder de kiempjes en hak ze grof. Spoel de basilicum onder de koude kraan af, dep zorgvuldig droog en pluk er de blaadjes af. Rasp de kaas fijn.
  2. Stamp de knoflook en basilicum fijn in een vijzel en meng met de kaas en de olie tot een pasta. Breng op smaak met zout en peper. De pistou is afgedekt in de koelkast 2 tot 3 dagen houdbaar, maar het oppervlak verliest na verloop van tijd wel zijn frisgroene kleur.

Opmerking: Pistou mag nooit worden meegekookt. Meng uitsluitend door salades en warme gerechten als groentesoep of pasta. In plaats van Parmezaanse kaas kunt u ook een mengsel van Pecorino of Gruyère gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *