Provençaalse spiesen

Recepten > Provençaalse spiesen

Ingrediënten

  • 4 grote kruimige aardappels (a 200 g)
  • 500 g hamlappen, in blokjes
  • 3 uien, in partjes
  • 1 rode paprika, in stukken
  • 250 g champignons, gehalveerd
  • 12 plakjes ontbijtspek
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden

Bereidingswijze

  1. Aardappels schoonboenen, regelmatig inprikken met vork en op keukenpapier 6 minuten in magnetron op vol vermogen laten garen.
  2. Aardappels omdraaien en nog 6 minuten laten garen.
  3. Aardappels in schone keukenhanddoek wikkelen en 10 minuten laten nagaren.
  4. Ovengrill voorverwarmen. Hamlappen en groenten om en om aan (in water geweekte) satéstokjes rijgen, ontbijtspek zigzaggend mee rijgen.
  5. Door 4 el olie Provençaalse kruiden en peper mengen en spiesen hiermee bestrijken. Spiesen op ingevette bakplaat 10 cm onder grill schuiven en in 8-10 minuten bruin en gaar roosteren.
  6. Af en toe keren. Gare aardappels aan bovenzijde inkruisen, iets openduwen, besprenkelen met rest van olie en bestrooien met zout en peper. Spiesen bestrooien met zout en serveren met gepofte aardappels.
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *