Vruchtensorbet met Champagne

Ingrediënten

  • 300 ml water
  • 400 ml champagne naar keuze
  • 180 gr suiker
  • 1/2 citroen, alleen het sap
  • 1 blaadje gelatine
  • 400 gr aardbeien of frambozen

Bereidingswijze

  1. Laat de gelatineblaadje in lauw water weken.
  2. Breng het water en de suiker aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken.
  3. Haal van het vuur en roer er, nadat de suikersiroop voldoende afgekoeld is, de champagne en de citroensap onder.
  4. Roer de gelatineblaadje eronder en zorg dat alles goed opgelost is.
  5. Laat de sorbet verder afkoelen en draai daarna af in ijsmachine, plaats in een plastic diepvriesdoos en plaats in de diepvries.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *