Andorra

Bezienswaardigheden
De hoofdstad Andorra la Veila ligt op een hoogte van 1029 m en heeft 7000 inwoners. De stad is fraai gelegen aan de oostkant van de Pic d’Encar (2317 m) op de plaats waar de bergbeken Valira del Orient en Vaira del Nord in de Gran Vaira uitkomen. U vindt er een interessante kerk met delen uit de 12de eeuw De kerk werd in 1969 uitgebreid. In de kerk vindt u enkele mooie houtsnijwerken.

In het centrum van Andorra la Veila vindt u het eenvoudige regeringsgebouw (Casa de la Vall, 16de eeuw). In het gebouw treft u op de eerste verdieping de vergaderzaal. Een typisch middeleeuws gebruik ziet in een muurkast, de ‘Kast van de zes sleutels’ (voor elke parochie één). OP die manier kon de kast alleen geopend worden indien alle parochiën aanwezig waren. Het archief dat u in het Andorra la Veila aantreft gaat heel ver terug. Onder andere liggen er vermoedelijke oorkonden uit de tijd van Karel de Grote en Lodewijk de Heilige.

Het dorp Sant Julia do Lôria ligt op een hoogte van 939 meter. Indien u uit Spanje Andorra ingaat id dit dorp het eerste dorp dat u tegenkomt. Als u het dorp bezichtigd moet u vooral een bezoek brengen aan de kerk, met Romaanse klokkentoren. In het interieur treft u een mooi uit hout gesneden crucifix uit de 17de eeuw.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *