Andorra

Aan de weg die van Andorra la Veils noord­oostelijk door het dal van de Valira del Oriënte richting Frankrijk gaat, ligt het druk bezochte zwavelbad Las Eacaldos op een hoogte van 1105 m. In dit gehucht staat de kerk San Miguel d’Engolastors.

Verder het dal in ligt het parochiedorp Encamp op een hoogte van 1315 m. In dit dorp een leuke kabelbaan naar Engalastors. Noordelijk op een heuvel ligt het nationaal heiligdom de bedevaartkerk Notre-Dame de Meritxell.

7 km boven Encamp ligt Canillo op een hoogte van 1560 m. Canillo is een oud dorp met daken die van keien gemaakt zijn. Ook in Canillo staat een parochiekerk. Iets hoger ligt rechts de 12e eeuwse kapel Sant Joan de Casellos, met een mooie versierde opbouw van het altaar (retabel) uit de 15de eeuw.

Andorra’s hoogste plaats Soldeu (1850 m) ligt op een afstand van 20 km van de hoofdstad Andarra la Vella. In Soldeu  vindt u een stoeltjeslift. Vanuit Soldeu  kan ’s winters aan wintersport gedana worden.

Vanuit Andorra La Vella over een gedeeltelijk uit de rotsen gehouwen weg met drie tunnels die door het dal van do Volira del Nord loopt heeft u een prachtige rit naar het 8 km noordelijker gelegen hoofdplaatsje Ordino op een hoogte van 1305 m. In Ordino vindt u een interessante kerk en mooie huizen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *