Honfleur

Honfleur is een plaats in het departement Calvados in het noordwesten van Frankrijk. Honfleur ligt aan de zuidelijke oever van de monding van de Seine tegenover le Havre en zeer dicht bij de uitgang van de Pont de Normandie.

De havenstad Honfleur, gelegen aan de rivier de Seine, was een beroemd kunstenaarscentrum in de 19e eeuw. Schilders waaronder Claude Monet en Jean-Francois Millet werden beïnvloed door de schoonheid van de kust.

Tegenwoordig is Honfleur vooral bekend om zijn oude, mooie pittoreske haven, met de kenmerkende huizen met de met leien bedekte voorgevels.

Sint-Catharinakerk
De kerk is opgedragen aan de heilige Catharina van Alexandrië, zoals blijkt uit een houten sculptuur boven de veranda van de klokkentoren die de twee beuken scheidt. Ze wordt getoond met een wiel en een zwaard. Het eerste schip is het oudste deel van het gebouw, daterend uit de tweede helft van de 15e eeuw, gebouwd direct na de Honderdjarige Oorlog. Het werd gebouwd met een markthal als voorbeeld, en met behulp van scheepsbouwtechnieken, welk resultaat de indruk wekt van een omgekeerde scheepsromp. In de 16e eeuw werd een tweede schip toegevoegd. Later werden aanvullende nissen aan beide schepen toegevoegd.

Share