La Baule

La Baule (Volluit La Baule-Escoublac genoemd) is een gemeente in het departement Loire-Atlantique in de regio Pays de la Loire. La Baule maakt deel uit van het arrondissement Saint-Nazaire.

La Baule dankt zijn bekendheid aan het strand, dat tot de langste van Europa behoort. Het is rond de baai 9 km lang en loopt van Pornichet tot Pouliguen.

Ooit was de omgeving van de Baai van La Baule een nat duinlandschap totdat in 1849 een reder uit Nantes pijnbomen liet planten om het verstuiven tegen te gaan. Dankzij die bomen konden de villa’s gebouwd worden en ziedaar: de badplaats La Baule was geboren.

La Baule dankt haar chique imago aan de deftige hotels en historische villa’s. De stranden  zijn verbonden via strandpromenade en kustpaden. Het meest bekende strand is het grote strand van La Baule, een strand met fijn zand dat in een boog langs de oceaan ligt.

Wat meer verscholen, achter de havens van Pouliguen en Pornichet, ligt een gebied met vele kreken. Een tochtje over het kustpad laat u kennismaken met stranden die vaak hun eigen, vaste publiek hebben, zoals het strand van Bonne-Source.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *