Rhône-Alpes

De departementen Savoie, de Haute-Savoie en de Isère vormen daarentegen echt het hooggebergte van de regio Rhône-Alpen. Een aaneenschakeling van bergen, meren, natuurparken en natuurreservaten. U kunt hier dan ook overal terecht om te wandelen, klimmen, fietsen, skiën of om gewoon: lekker niets te doen en te genieten van het uitzicht.

En wie wat meer van Provençaalse invloeden houdt kan uitstekend terecht in de Ardèche of de Drôme. Land van lavendelvelden, olijfboomgaarden en vooral ook land van de zon!

Een onmiskenbaar element dat U overal tegenkomt is het water. U ziet sneeuw en gletsjers, rivieren en meren. In de regio Rhône-Alpes liggen drie van de vijf grootste meren in Frankrijk, namelijk het meer van Genève, lac du Bourget en lac d’Annecy.

Ook voor de golf-sport kan de regio Rhône-Alpes bezocht worden. In de regio liggen 60 golfbanen. Het is daarmee de tweede regio van Frankrijk op het gebied van golf. In Rhône-Alpes liggen zelfs zes dorpen waar u in de zomer kunt skiën. Dorpen die de meeste mogelijkheden hebben zijn: Les 2 Alpes, Tignes en l’Alpe d’Huez.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *