Clafoutis II

Recepten > Clafoutis

In de zomer wordt een clafoutis veelal met kersen gemaakt, maar ook met pruimen en nectarines. Er zijn zelfs hartige versies, met bijvoorbeeld gehalveerde kleine kerstomaatjes.

In tegenstelling tot andere Recepten op deze website is dit recept voor 8 à 10 personen.

Ingrediënten 100g bloem4el cognac4 eieren2 eidooiers500g pruimen, kersen of nectarines50g suiker0,25 l melkmespuntje zout Bereidingswijze Verwarm de oven voorop 180°C.Halveer en ontpit de pruimen, kersen of nectarines.Verdeel het fruit overeen beboterde vuurvaste schaal of dichte taartvorm.Zeef de bloem met het zout door een fijne zeef in een kom en roer de suiker erdoor.Klop de eieren met een garde door de bloem, afgewisseld met een scheutje melk en klop tot een glad mengsel.Klop de eidooiers door het mengsel en giet het beslag over het fruit.Besprenkel de taart met de cognac.Bak de clafoutis in de oven in ongeveer 35 minuten goudbruin.Serveer de clafoutis warm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *