Wandelen Frankrijk, de leukste zomervakantie ooit?

Waar gaan we nou op vakantie voor? Tegenwoordig lijkt het er altijd op dat alles vol moet zijn. Ik kan mij de vakanties nog goed herinneren. Je staat ’s ochtends om 4 uur op om in één stuk door naar het zuiden te rijden om vervolgens iedere dag wel iets te doen. Alhoewel je veel te zien krijgt kom je meer gestrest terug dan dat je heenging. Daarnaast zijn we dan ook bezig met dingen die we eigenlijk helemaal niet horen te doen op vakantie. Toch even de mail checken in het hotel of nog even een rapport aanleveren. Ik ben dan ook tot de realisatie gekomen dat ik het anders moest gaan doen.

Frankrijk is nog steeds één van de populairste zomerbestemmingen voor Nederlanders. Niet gek natuurlijk, het weer is goed, het land is mooi en het eten is lekker. Toch is het moeilijk tot rust te komen in de drukke steden of de overvolle campings met honderden schreeuwende kinderen. Een goed alternatief in dit soort gevallen is dan ook wandelen Frankrijk.

Wandelen in de Provence

Eén van de bekendste wandelvakantiebestemmingen in Frankrijk is zonder twijfel de Provence. Gelegen aan de Mediterraanse Zee en aan de grens met Italië is dit deel van Frankrijk bijzonder populair. De voordelen van de Provence zijn dan ook moeilijk over het hoofd te zien. Het weer is hier bijna altijd uitzonderlijk goed, de omgeving is groen en rijk aan planten maar ook bijvoorbeeld wijngaarden. Het is een heuvelachtige omgeving waar je ook lange uitgerekte stranden kan vinden.

Share