CenterParcs Frankrijk

Le Lac d’Ailette
Domaine de lac de L’Ailette, ligt 120 kilometer ten noord oosten van Parijs. De opening van dit derde Center Parcs park in Frankrijk vond plaats in de zomer van
2007. In de groene vallei van de Aisne, op 40 km van Reims en vlak bij het historische Laon ligt Center park’s vakantiepark Le Lac d’Ailette. Daar staan 861 cottages langs een gigantisch meer van 140 hectare.
Lac d’Ailette is een aantrekkelijk vakantiepark in de Champagnestreek. Verspreid in een oud eiken- en populierenbos of langs de oevers van het immense meer kunnen hier de gasten het hele jaar door van een zalige vakantie in originele cottages genieten. De 861 cottages zijn opgetrokken in de stijl van traditionele Canadese huisjes en ondanks de dertig kleurschakeringen harmoniëren ze mooi met het landschap. Een aantal cottages is zelfs op palen gebouwd waarvan het terras over het meer uitsteekt.
Net als de andere Center Parcs beschikt ook Le Lac d’Ailette over een multifunctionele sporthal en een indrukwekkende Aqua Mundo. Dit gratis subtropische watersportcomplex bestaat uit verschillende niveaus die met elkaar verbonden zijn door glijbanen en stroomversnellingen, watervallen, rotspartijen en in elkaar overgaande (hete) baden. Naast klassiekers als de Wild River en het golfslagbad, zijn er ook de Multi-activity River met waterjets en een groot landschapszwembad met uitzicht op het meer. Het Water Play House is een enorm platform vol attracties van negen meter hoog met in de top een gigantische emmer die 900 liter water over de badgasten uitstort. Kinderen kunnen er maar niet genoeg van krijgen.
Wie even genoeg heeft van het watergewoel, kan met de allerkleinsten naar Baluba, een indoor speelparadijs met schuimballen, een klimdoolhof, levensgrote legostenen en een miniatuurkeuken. Verder in het overdekte centrum vind je tien hypermoderne bowlingbanen, restaurants, winkels, cafés en de wintertuin.
Ook buiten zijn de recreatiemogelijkheden onbeperkt. Kinderen kunnen ponyrijden of hun kunsten botvieren op de Crazy Golf-baan en het skatepark. Voor de volwassenen is de internationale golfbaan (9 en 18 holes) of vier tussen de bomen gerealiseerde High Adventures-parcours.
En natuurlijk is er het meer d’Ailette waar in de winter een ijsbaan wordt geïnstalleerd en ’s zomers tal van watersportfaciliteiten worden voorzien, zoals kano, waterfietsen, varen met elektrisch aangedreven bootjes en zeilen. Wie het rustiger aan wil doen, kan zich op het fijne zandstrand nestelen, kuieren langs de terrassen in de haven of een fiets huren voor een tocht in het park of de prachtige omgeving. Om de dag af te ronden bij een glaasje champagne uit de streek. Op je privéterras, met uitzicht op de watervogels.
Le Lac d’Ailette biedt over 84 hectare drie types cottages aan: comfort (echte plattelandshuizen met terras en een smaakvol interieur), premier (breedbeeldtelevisie, keramische kookplaten, magnetron met grill, bubbelbad en open haard) en het viparrangement voor maximaal vier personen. Deze laatste categorie staat werkelijk garant voor een luxeverblijf: privésauna, jacuzzi, flatscreen-tv met dvd-speler én televisie in een van de twee slaapkamers, twee doucheruimtes, open haard, vaatwasmachine en een groot terras met rotanmeubels met schitterend uitzicht op het meer.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *