Top 3 bestemmingen voor een kerstvakantie in Frankrijk

Het meest interessante aspect van Kerstmis in Aix , is echter de lokale bevolking te observeren. Op kerstavond vieren de inwoners van de Provence een traditioneel groot diner genaamd Le Gros Souper ( “het grote avondmaal”), die bestaat uit zeven gnagen – meestal gerechten zoals L’Aigo Boulido (knoflook en kruiden soep), en Brandade de Morue (moes van gezouten kabeljauw met knoflook, olijfolie en room). Nadien wonen ze de nachtmis bij in hun plaatselijke kerk, waarna ze naar huis terug keren alwaar ze nog een uur of twee doorgaan met eten. Deze maaltijd staat bekend als Les Treize Desserts, die symbool voor Christus en zijn twaalf apostelen . De 13 desserts vallen in drie categorieën: gedroogde vruchten en noten, vers fruit en snoep. Vanaf medio december tot het einde van de maand is er een Marché des Treize Desserts op de Place Jeanne d’Arc waar u de traditionele ingrediënten kunt kopen voor deze traditionele maaltijd. U kunt deze dan wellicht zelf bereiden in uw Franse vakantiehuis.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *