Roergebakken varkensvlees met sperziebonen

Recepten > Roergebakken varkensvlees met sperziebonen

Benodigdheden:

  • 500 gram varkensfilet in dunne reepjes
  • 400 gram sperziebonen
  • zout, peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine rode chilipeper
  • ½ dl. kippenbouillon
  • 2 eetlepels pastis of pernod
  • 5 lente-uitjes in stukjes
  • lange reepjes schil van 1 sinaasappel
  • Handvol kleine basilicumblaadjes

Voor de marinade:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel geraspte sinaasappelschil
  • ¼ theelepel gekneusde venkelzaadjes

Bereidingswijze:

  1. Meng de ingrediënten voor de marinade en roer de reepjes vlees erdoor.
  2. Laat het vlees ca. 15 minuten marineren
  3. Kook de sperzieboontjes in ruim kokend water met zout in 4-6 minuten beetgaar.
  4. Laat de boontjes goed uitlekken.
  5. Verhit de olijfolie in een wok en bak hierin het vlees met de marinade in 3-5 minuten.
  6. Schep het vlees uit de wok en laat het in een zeef uitlekken.
  7. Bak de knoflook en chilipepers 3-4 minuten in het achtergebleven braadvet.
  8. Roer de bouillon en de pastis er door en laat het mengsel afgedekt nog 1 minuut sudderen.
  9. Voeg vlees, boontjes en lente-ui toe en schep het mengsel nog enkele keren om.
  10. Garneer met reepjes sinaasappelschil en basilicumblaadjes.
  11. Lekker met tagliatelle.

Pernod en Pastis zijn Franse dranken op basis van anijs. Ze geven het gerecht een lekkere lichte anijssmaak.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *