Ain

Plaatsen > Ain

Ain is een Frans departement. De naam “Ain” was oorspronkelijk de naam van de rivier, gelegen ten noordoosten van Lyon en met Genève op korte afstand.

Ain is het meest noordelijke departement van de Rhône-Alpen. Het landschap is er vlak tot heuvelachtig en is vooral bekend van de meren van La Dombes, een natuurgebied met duizenden meren. Dit is het domein van karpers, snoeken en eenden, die dan ook overal in deze streek op de menukaart prijken!

Het klooster van Brou.
De 16e eeuwse kerk bij het klooster van Brou vormt een hoogtepunt van de gotiek uit die tijd. Het klooster werd in 25 jaar tijd van 1506 tot 1532 gebouwd in opdracht van Margaretha van Oostenrijk. Deze in Brussel geboren keizersdochter bouwde het ter nagedachtenis aan haar gemaal. Later zouden ook haar moeder en zijzelf er hun laatste rustplaats vinden. ard.

Het streekmuseum van Bresse
Het streekmuseum van Bresse is ‘La Ferme des Planons-Musée de la Bresse’ ligt in St. Cyr sur Menthon. Het streekmuseum is gevestigd in een karakteristieke boerderij uit de vijftiende eeuw. Door onder meer de tentoongestelde voorwerpen en werktuigen uit die tijd, als ook de reconstructie van geluiden uit het dagelijks leven in het woonhuis en niet te vergeten de mooie ligging, voelt u zich enkele eeuwen teruggezet in de tijd

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *