Aix-les-Bains

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Aix-les-Bains

Aix-les-Bains ligt met haar 25721 inwoners onder de Mont Revard aan de oostzijde van het Lac du Bourget, het grootste natuurlijke meer van Frankrijk. Mont Revard met een hoogte van 1550 meter, domineert de stad en biedt een panoramisch uitzicht op de Mont Blanc. De gemarkeerde paden en langlaufloipen worden gebruikt door sporters, wandelaars en fietsers.

De zoetwaterzee Lac du Bourget bevat tot ongeveer vijftig soorten vis. Het meer is verbonden met de Rhône via het Savière Canal. In en rond het meer kunt u alle vormen van watersport doen als u van een sportieve vakantie houdt. Het water van het meer is tot 25 ° in de zomer.

Aix-les-Bains heeft een internationale reputatie als kuuroord met een gematigd klimaat. De bronnen van Aix-les-Bains waren al gebruikt in voor curatieve doeleinden in de Romeinse tijd. Tegenwoordig komen er 45.000 mensen om hier te baden. Maar Aix-les-Bain heeft meer te bieden, zoals de 18-holes golfbaan, cruises op het meer, balneotherapie, het casino en een renbaan.

DIT KAN U OOK INTERESSEREN:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *