Albertville

Plaatsen > Albertville

Albertville ligt in het departement Savoie in het Franse gedeelte van de Alpen. Door Albertville loopt de rivier Arly. Albertville heeft ongeveer 18.000 inwoners. Albertville kent u ongetwijfeld nog van de Olympische winterspelen van 1992.

In het stadscentrum van Albertville treft u een gastvrij en levendig centrum met vele winkeltjes, gezellige terrasjes. Aan het uiteinde van “la rue de la République” ligt de nieuwe “Place de l’Europe” waar Le Dome ligt: een cultureel centrum bestaande uit: Theater Le Dome; Mediatheek Le Dome en Bioscoop Le Dome Conflans.

In de historische binnenstad loopt uw tussen hardstenen gebouwen, uithangborden van smeedijzer, poorten, gevels uit de 17e en 18e eeuw, Kastelen en fonteintjes met bloemen. De binnenstad heeft haar oorspronkelijke karakter behouden. Aan de voet van de Saraceense toren uit de 17e eeuw zijn de oude huisjes van de historische stad nu inmiddels een café, restaurant, kunstgalerij of ambachtsboetiek geworden. Het museum van het rode huis (le Musée de la Maison Rouge) stelt  volkskunst- en oude tradities ten toon.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *