Annecy

Plaatsen > Annecy

Annecy is een stad in het departement Haute-Savoie in het oosten van Frankrijk. Annecy ligt in de nabijheid van Zwitserland en Italië.

Annecy ligt in de Rhône-Alpes aan het noordelijke uiteinde van het meer van Annecy. Deze pittoreske hoofdstad van de Haute-Savoie maakte ooit deel uit van Zwitserland en Sardinië, maar kwam in 1860 bij Frankrijk.

Het aantrekkelijke kleine stadje Annecy ligt op een hoogte van 448 meter. Annecy heeft 52.100 inwoners en is prachtig gelegen aan het meer van Annecy. Het middeleeuwse stadje wordt gescheiden door kleine grachten en beekjes die uit het Lac Annecy lopen, schoon, fris en met een prachtige azuurblauwe kleur. Een topattractie is het Palais de l’Isle dat in het midden van een kanaal ligt.

Annecy staat bekend om de typisch Franse restaurants en cafeetjes. Het uitgaansleven in de moderne disco’s of trendy café’s is levendig.

Annecy huisvest veel industrie, met inbegrip van de klokkengieterij die de beroemde “Savoyarde” klok voor de Sacre-Coeur in Parijs gegoten heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.