Aquitanië

Plaatsen > Aquitanië

Aquitanië is één van de regio’s in Frankrijk aan de Atlantische kust in het zuidwesten van Frankrijk. Aquitanië strekt zich uit van de grens met Spanje in de Pyreneeën tot aan de Pointe de Grave en van het Centraal Massief tot aan de Atlantische Oceaan. De regio is ca. 41.000 m2 groot.

De hoofdstad van de regio Aquitanië is Bordeaux, de stad die wereld beroemd is door de wijnen met haar naam. De regio Aquitanië is dan ook een bekend wijndistrict. Bordeaux is een van de bekendste steden in Frankrijk, zijn mooie wijnen worden gewaardeerd over de hele wereld door miljoenen kenners. Mara Bordeaux is ook een belangrijk centrum van de communicatie en handel. Bordeaux is het meest westelijke punt van het uitstekende weg- en spoorwegnet tussen de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee.

Deze regio met open ruimten bevat Europa’s grootste bos, en biedt een lange lijst van buitensport activiteiten in een authentiek en gezond milieu. Het aantal en de kwaliteit van de golfbanen heeft ervoor gezorgd dat dit de belangrijkste Franse bestemming voor golfers is geworden.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *