Ariège

Plaats > Ariège

Ariège is een Frans departement in het uiterste zuiden van het land, grenzend aan Spanje en Andorra. Ariège ligt in de regio Midi-Pyrénées. De hoofdstad van dit departement is Foix.

Ariège is omgeven door de departementen Haute-Garonne, Aude en de Pyrénées-Orientales.  Het belangrijkste dal van het departement is het stroomdal van de gelijknamige rivier Ariège.

Het departement Ariège bestaat uit drie arrondissementen:

  1. Foix
  2. Pamiers
  3. Saint-Girons

Het departement Ariège kent vele overblijfselen van de Katharen. In de Ariège vindt u nog altijd kastelen die de katharen vroeger terwijl ze vluchtten voor de kruisvaarders en de inquisitie, bescherming boden.  De Katharen bouwden tientallen bekende kastelen die u nog altijd kunt bezichtigen;de Montségur, de Peyrepertuse, Puivert en Puilaurens.

In het zuiden van het departement vindt u de hoge toppen van de Pyreneeën met steile hellingen. U vindt in dit gebied bergweiden, loofbos en de schitterende flora en fauna. Als u verder in het gebegte doordringt vindst u de Orrhys; Dorpen uit stenen iglo’s. Deze Orrhy’s werden not tot de tweede wereld oorlog door herders gebruikt.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *