Arles

Plaatsen > Arles

Arles is een arrondissement van het departement Bouches-du-Rhône. De hoofdstad van het arrondissement is de gelijknamige stad Arles.

Enkele van de gebouwen in Arles dateren uit de regeerperiode van Augustus (1e eeuw na Christus). We noemen acht van de gebouwen en monumenten die van belang zijn: 1. de Arena, 2. het oude theater, 3. een ondergrondse galerij genaamd Crypto-Porticus, 4. de verwarmde baden van Constantijn, 5. een begraafplaats die Alyscamps, de herfst, genoemd werd. 6. de kerk van St. Trophime, 7. Montmajour abdij, 8. verschillende ruïnes waaronder stenen uit een oud fort.

Kerk Sainte-Trophime:
De Kerk Sainte-Trophime is volgens velen één van de mooiste kerken uit de Provence. De kerk is gesticht door St.-Trophime. De kerk werd in de 8e eeuw door de Saracenen verwoest. De wederopbouw vond plaats tijdens het Karolingische tijdperk. De relikwieën van St.-Trophime werden op 29 september 1152 naar de kathedraal overgebracht en de kerk werd ingewijd. We raden u aan vooral even binnen te kijken. U treft er een strak interieur, een schip met twee zijbeuken in gotische stijl. In de zijkapellen worden een aantal sarcofagen bewaard.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *