Biarritz

Plaatsen > Biarritz

Biarritz is een Franse gemeente in Frans-Baskenland aan de Golf van Biskaje in het departement Pyrénées-Atlantiques en de streek Aquitanië.  Biarritz is een badplaats in Aquitaine, een streek in Zuidwest Frankrijk.

De stad Biarritz telt ongeveer 30.000 inwoners. Biarritz is de bekendste chique badplaats van de Pyrenees Atlantiques. Biarritz behoort volgens ervaren golfsurfers tot de beste plekjes van Europa. Biarritz is daarnaast bekend als luchtkuuroord.

Biarritz is een mooie en drukke badplaats in de zomer. Naast het gezellig drukke strand van Biarritz zijn er nog vele andere mogelijkheden om de dagen op een goede manier mee door te brengen.  In de winter is er in Biarritz niet veel te beleven. In Biarritz zijn vele restaurantjes, barretjes en winkels gevestigd in het centrum van de stad. De witte boulevard, duurdere kledingwinkels, mooie oude gebouwen en enkele parken geven de stad een chique uitstraling. In Biarritz staat er een groot casino, waar U in gepaste kleding uw geluk kunt beproeven.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *