Bordeaux

Plaatsen > Bordeaux

Bordeaux is een stad met ca. 230.000 inwoners (2005) in het zuidwesten van Frankrijk. Bordeaux is de hoofdstad van het departement Gironde en de regio Aquitanië.

Bordeaux staat bekend om haar wijn van goede kwaliteit. Bordeaux is een must voor wijnliefhebbers en produceert een aantal van ’s werelds beste rode wijnen. Het gebied rond Bordeaux is verdeeld in regio’s en subregio’s. De linkeroever is gewijd aan het kweken van cabernet-sauvignon-druiven, terwijl merlot-druiven worden geteeld op de rechteroever. Witte wijnen en dessertwijnen worden ook gemaakt van hier geteelde druiven.

Eens in de twee jaar viert Bordeaux dan ook het grootste wijnfestival van Frankrijk: het “Bordeaux fête le vin”. Een grote expositie vertelt alles over de wijnen en hun terroir. De wijngaarden openen hun poorten voorliefhebbers die willen proeven. De oever van de Garonne staat in het teken van eten in de buitenlucht en door de straten van Bordeaux rijden opgetuigde wagens in optocht. Kortom, de stad wordt van 29 juni tot en met 2 juli 2006 geregeerd door Bacchus, god van de wijn. Op de afsluitende zondagavond zet een groots vuurwerk de Garonne in lichterlaaie en zuchten alle wijnliefhebbers… nog twee jaar wachten op het volgende feest. INFORMATIE Kijk voor meer informatie op www.bordeauxfetelevin.com .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *