Boulogne-sur-Mer

Plaatsen > Boulogne-sur-Mer

Boulogne-sur-Mer ligt aan de monding van de rivier Liane. Boulogne-sur-Mer is de grootste vissershaven van Frankrijk. 

Boulogne-sur-Mer is al een belangrijke havenstad sinds de Romeinse tijd, toen werd het de belangrijkste schakel voor de handel en de militaire bewegingen tussen Romeins Gallië en Engeland.

In later tijden hebben middeleeuwse graven van Boulogne een burcht gebouwd op een hoek van het oude Romeinse fort en de oude stad Boulogne-sur-Mer groeide op binnen de Romeinse muren. Aan de rivier groeide Boulogne-sur-Mer als een haven-en vissersdorp in de beschermende schaduw van het kasteel.

De Engelse koning Henry VIII belegerde Boulogne-sur-Mer vanuit zijn basis in Calais. Zijn stenen kanonskogels zijn nog steeds te zien in de crypte van de kathedraal.

De stad Boulogne-sur-Mer was Napoleon’s uitvalsbasis in zijn voorbereidingen op de invasie van Engeland in 1802-5.  Zijn leger bouwde een monument tot zijn eer – een kolom, met standbeeld van Napoleon bovenaan met uitzicht over het kanaal naar het land dat hij van plan was te veroveren. Nadat Napoleon werd verslagen in 1815, kwam de Franse monarchie terug op hun troon.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *