Dinan

Plaatsen > Dinan

Dinan ligt 75 meter boven de rivier. De stad is volledig omringd door de walmuren. Dominant aanwezig in Dinan is het kasteel met een 34 meter hoge donjon. De prachtige citadelle van Dinan, 30 km ten zuiden van St-Malo ligt aan de rivier de Rance vlak vorodat deze zich verbreedt naar zee.

U komt de stad binnen door de houten stadspoorten, die dateren van de 15e en 16e eeuw. Bezienswaardigheden in Dinan zijn de basiliek Saint-Sauveur en het franciscanenklooster. In 1907 richtte een grote brand veel schade aan in de stad.

In augustus 1944 werd de stad gebombardeerd. Gelukkig werd na deze twee ingrijpende gebeurtenissen na de oorlog het oude centrum gerestaureerd. daardoor krijgt u ook vandaag de dag nog altijd een onvergetelijke indruk bij een wandeling door de stad. Het geeft u een indruk van de oude straten, de huizen met puntige gevels en uitstekende verdiepingen.

Dinan is niet erg toeristisch. Er zijn geen bijzondere musea, de meest gedenkwaardige architectuur is lokaal in plaats van monumentaal maar het is heerlijk om hier van crêperie naar café te dwalen en naar de mooie haven te gaan.

Tijdens het derde weekend van juli, elk even jaar, viert Dinan het Fête des Remparts met middeleeuwse steekspelen, banketten, beurzen en processies, met als hoogtepunt een immense vuurwerkshow.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *