Dordogne

Plaatsen > Dordogne

Dordogne is een departement in Aquitaine. De Dordogne biedt een mooi afwisselend landschap van bergen en rivieren met daartussen fraaie Middeleeuwse stadjes gelegen tussen de groene heuvels. Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan stadjes als Sarlat en Les Eyzies. Koning Henri IV (1553-1610) vond de Périgord – de oude benaming van de Dordogne – al
“het paradijs op aarde”: “bonne cuisine et des bons vins”.

De Dordogne, een van Frankrijks mooiste en langste rivieren, stroomt door een zeer afwisselend landschap. Soms wringt ze zich door nauwe kloven, dan weer kabbelt ze met grote bochten door welige weiden. Nadat de Cere en de Vézere er in gestroomd zijn wordt de Dordogne bij Bergerac een vrij imposante rivier. Hier beginnen de wijngaarden die zich ononderbroken tot Bordeaux uitstrekken. Van daar, helemaal tot Arcachon, kunt u aan weerskanten van de N650 de druiven zien rijpen.

Rustiger is de streek aan de andere zijde van de Dordogne, waar de St.Emilion en de Pomerol vandaan komen, en de Médoc, het schiereiland ten noorden van Bordeaux, dat de waarlijk grote wijnen oplevert.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *