Loire

Plaatsen > De Loire

De rivier de Loire heeft haar begin in het Massif Central. De Loire ontspringt op een hoogte van 1400 meter boven de zeespiegel, aan de voet van de Mont Gerbier de Jonc.

De Loire is met haar 1002 km lengte de langste rivier van Frankrijk. Vanaf de de Mont Gerbier de Jonc stroomt de Loire uiteindelijk bij St-Nazaire in de Atlantische Oceaan.

Tussen Gien en Angers ligt het gedeelte van het Loire-dal met de meeste kastelen. Het Château de Chenonceau is misschien wel het meest bekende kasteel in de Loire-vallei. Het kasteel, gebouwd in de 16e eeuw, overspant de rivier de Cher, met doorgangen voor boten aan de onderkant. Na Versailles is het het meest bezochte kasteel in Frankrijk en staat het bekend om zijn prachtige tuinen. Het werd hersteld nadat het werd gebombardeerd in de Tweede Wereldoorlog.

Tussen Sully sur Loire en Chalonnes staat de Loirevallei op de UNESCO lijst van Werelderfgoederen.

Aan de Côte d’Amour in de Loirestreek strekt een van de mooiste stranden van Europa zich uit over negen kilometer langs de Atlantische Oceaan. Bij Pornichet heeft Station Kids een fantastische speelplaats voor kinderen  gemaakt en worden spelletjes en schatzoektochten georganiseerd.

Langs de Loire ligt een aaneengesloten fietspad van meer dan 550 kilometer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.