Menton

Plaatsen > Menton

Menton is een grote en dynamische badplaats. De toegangsroute als u Menton met de auto binnenkomt loopt via de autoroute A8 en de Vallee du Careï en, eenmaal in de stad aangekomen, langs de, de Jardins Biovès, die van noord naar zuid de boulevard vormt met gras, bloemen en bomen met schaduw.
Aan de zuidzijde komt de kustweg in de stad vanuit het westen langs de Baie du Soleil, draait rond de oude haven en langs de Baie de Garavan op weg naar Italië.

Menton werd in 1346 door Grimaldi van Monaco hesticht. Hij bleef eigenaar tot 1848, toen de stad zichzelf uitriep tot een Ville Libre en onder de bescherming van de koning van Sardinië kwam. In 1860 heeft de gemeente gestemd om deel van Frankrijk te worden.

De stad staat vol met oude, prachtig gerestaureerde, gebouwen. Een goed voorbeeld hiervan is de kleurrijke gebouwen rond de Markt Ardoino, met inbegrip van het Hotel de Ville, dat tegenwoordig dienst doet als stadhuis.

De oude stad, le Vieux Menton, heeft een voetgangersgebied op de lange Rue St Michel en de Rue Piéta. In dit voetgangersgebied vindt u een overvloed van allerlei soorten winkels en terrasjes. In de rest van de stad heeft u daarover overigens ook niet te klagen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *