Midi-Pyrénées

Plaatsen > Midi-Pyrénées

De regio Midi-Pyrénées is met acht departementen de grootste regio van Frankrijk en met een oppervlakte van 45.000 vierkante kilometer zelfs groter dan Nederland. De hoofdstad van de regio is Toulouse.

De natuurlandschappen in deze streek strekken zich uit van de bergtoppen van de Pyreneeën tot de hoogvlakte op de rand van de Auvergne en Languedoc-Roussillon . Maar de regio kent ook grote kalksteengebergten en de hellingen van Gascogne.

Maar Midi-Pyrénées heeft meer dan alleen rust en ruimte. Enkele bekende Plaatsen gelegen in deze streek zijn Cahors, Lourdes, Toulouse en Albi. Neem vooral ook eens een kijkje op de vlooienmarkten en in de antiekwinkels die u in deze streek regelmatig tegen zult komen: messen van Laguiole, handschoenen uit Millau, kunstmeubels van Revel.

Midi-Pyrénées is dankzij haar ligging een van de meest afwisselende en interessante streken van het land: het is het kruispunt van het Atlantische klimaat in het westen en het mediterrane in het oosten, van de ruige plateaus van de Aveyron tot de groene dalen van de rivieren die het water van de Pyreneeën en het Massif Central naar de zee brengen. De regio grenst dan wel niet aan zee maar heeft wel veel meren, rivieren en bergstromen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *