Mont Saint-Michel

Mont Saint-Michel is een klein getijden eiland in een grote baai aan de monding van de Couesnon, vlak voor de kust. Het eiland ligt ongeveer 1 kilometer uit de kust bij de plaats Avranches in Normandië.

De Mont Saint-Michel is alleen toegankelijk voor voetgangers. Zodra u door de trapstraten loopt zult u begrijpen waarom.

Het spectaculaire en goed bewaarde Benedictijner abdij van Saint-Michel bevindt zich op de top van het rotsachtige eiland, omringd door de kronkelende straatjes en ingewikkelde architectuur van de middeleeuwse stad. De belangrijkste toeristische attractie, de Abdij van Saint-Michel werd in 708 gesticht door de aartsbisschop Aubert van Avranches nadat aartsengel Michael in een visioen aan hem verscheen. De abdij is een wonder van de middeleeuwse architectuur met gotische torens die 155 meter boven zee uitsteken, een sublieme heiligdom, en een prachtig uitzicht. Sinds het werd gebouwd in de 11e eeuw, is de Abdijkerk een belangrijk bedevaartsoord geweest.

In de baai heerst het grootste getijdenverschil van Europa. Het verschil tussen eb en vloed kan kan tot 15 meter oplopen, gemiddeld is het 10 meter.

Een dam verbindt het vasteland met het eiland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.