Nice

Plaatsen > Nice

Nice is een heerlijke stad om een paar dagen te vertoeven. Het is beslist een aanrader het oude deel van Nice te voet te verkennen.

Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan de oude haven en het museum van moderne kunsten, al was het alleen maar vanwege het feit dat het mogelijk is bovenop de daken van dit museum te lopen en dan een magnifiek uitzicht te hebben op heel Nice.

Het strand bevindt zich langs nagenoeg de gehele kuststrook van Nice. Het strand is 8000 m. lang en minimaal 25 m. breed. Het strand is een kiezelstrand met op een aantal plekken ligbedden en parasols.

Eind 19de eeuw was het Carnaval de Nice het grootste carnaval in de wereld. Hoewel de historie van dit kleurige volksfeest in Nice teruggaat tot 1294, kende het in de Belle Époque zijn hoogtepunt met de introductie van optochten van versierde wagens, maskerades en bloemencorso’s. Nice werd het beroemdste stadscarnaval ter wereld en diende als voorbeeld voor Rio de Janeiro en andere steden. Zoals het een goed carnaval betaamt, als laatste feest voor een periode van vasten aanbreekt, is uitbundigheid troef tijdens deze februariweek in Nice. Het meest bijzonder zijn wel de ontelbare lichtjes, die Place Masséna verlichten en de avond-defilés tot een sprookje maken.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *