Orange

Plaatsen > Orange

Orange ligt aan de weg A7 en lang de route N7, op een afstand van 600 km van Parijs en 100 van Marseille. Er is in Orange een TGV-treinstation.

Orange is ene stad van kunst en geschiedenis. Orange staat bekend door zijn uitzonderlijke historische rijkdom. Zodra u binnen de poorten komt zult u zich in het midden van Romeinse beschaving voelen. Vooral de Arc de Triomphe (drie bogen) die zich majestueus boven de stad verheft.

Arc de Triomphe:
De Arc de Triomphe (triomfboog) werd in 49 voor Christus gebouwd na de zege van Julius Ceasar. De boog stond langs de weg “Via Aquippa” die Lyon met Arles verbond. De Arc de Triomphe van Orange is 22 m hoog en 21 m breed en bezit 3 poorten. Op de voorgevel zijn veel fresco’s te zien. Het rijke aangebrachte beeldhouwwerk herinnert U aan de overwinningen van het 2de legioen dat de stad Orange gesticht heeft. Bovenaan ziet u de voorstelling van de oorlog tegen de Galliërs. Aan de oostkant vindt u beelden van geketende gevangenen. Hiermee wilde de bezetter de bevolking angst aanjagen..

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *