Arc de Triomphe Parijs

De Arc De Triomphe in Parijs is een van de beroemdste monumenten van de stad. Het staat in het midden van de Place Charles de Gaulle, ook wel de “Place de l’Étoile” genoemd, aan de westelijke kant van de beroemde Champs-Élysées. De Arc De Triomphe maakt deel uit van L’Axe historique, een reeks grote monumenten en gracieuze boulevards die zich uitstrekken van het Louvre tot de buitenrand van de stad.

De Arc de Triomphe werd in opdracht gebouwd van keizer Napoleon, als een eerbetoon aan de soldaten die hun leven lieten in de Napoleontische oorlog. Napoleon liet zich inspireren door de Romeinse boog van Titus en wilde een negentiende-eeuwse versie van het monument bouwen. Het monument werd gebouwd tussen 1806 en 1836.

De bouw van de boog werd tijdelijk onderbroken na de nederlaag van Napoleon in 1814, maar werd hervat tijdens het bewind van koning Louis-Philippe in 1826. Napoleon heeft de volledige Arc de Triomphe nooit gezien toen deze in 1836 werd onthuld. Toen zijn lichaam in 1840 van Saint Helena naar Parijs gebracht werd liep zijn laatste rit onder de boog door naar zijn rustplaats in Les Invalides.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *