Fietsen in Frankrijk

Thema’s > Fietsen in Frankrijk

Frankrijk kent veel gemarkeerde wandel- en fietspaden. Zoals u elders op deze site kunt lezen is Frankrijk een geweldig land met een prima keuken, klimaat en cultuur. Op deze pagina willen we verder ingaan op de specifieke zaken die een fietser in Frankrijk tegenkomt.

Wilt u de nieuwe SNP Catalogi met de programma’s voor 2006 ontvangen? Vraag de gratis brochures aan door op de afbeelding hier links te klikken!

De wegen in Frankrijk zijn vaak tot in de kleinste dorpjes keurig verzorgd. Dit heeft als voordeel dat u er goed kunt fietsen, maar het nadeel is dat er door de automobilisten vaak hard gereden wordt. De Fransen zullen over het algemeen goed rekening houden met fietsers. Schrikt u vooral niet van een claxon, hij wordt in Frankrijk vaak gebruikt.

De wegen in Frankrijk zijn genummerd. De wegen met een D-nummer zijn vaak het meest geschikt om te fietsen.

In bergachtige gebieden dient u rekening te houden met steile wegen, vooral op kleinere wegen. We adviseren u bij het voorbereiden van uw fietstocht rekening te houden met uw conditie en een fiets te gebruiken die geschikt is voor het terrein. Indien u gaat fietsen in een omgeving waar minder bewoning is adviseren we u een set reserveonderdelen mee te nemen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *