Grand Prix Frankrijk

Thema’s > Grand Prix Frankrijk

In vroegere dagen werd de Grand Prix van Frankrijk achtereenvolgens verreden op: Reims, Rouen-les-Essarts, Clermont-Ferrand, Le Mans, Paul Ricard en Dijon. Sinds 1991 wordt de race verreden op Magny-Cours nabij Nevers.

Het circuit, gelegen bij de plaats Nevers, staat bekend om haar afgelegen ligging. Het circuit Magny Cours in de jaren ’60 is gebouwd en in de jaren ’90, door de inspanningen van president Mitterand, klaar is gemaakt voor de Formule 1. Het circuit is opgebouwd uit bochten van beroemde circuits over de wereld, Nürburgring, Estoril, Imola, Adelaide. De rondetijden kunnen heel erg schommelen, afhankelijk van de omgevingstemperatuur. De race wordt verreden over 70 ronden met een lengte van 4.411 km. Het circuit is in vele opzichten een uitdaging. Het eist veel van de coureurs en vergt veel van de banden.

De Franse Grand Prix zal wellicht in de nabije toekomst verdwijnen van het afgelegen circuit. Bernie Ecclestone heeft zich al meerdere malen negatief uitgelaten over de infrastructuur rondom het circuit, de organisatie en de ligging van de baan.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *