Innovatie

Frankrijk is in 20-16 en 2017 uitgeroepen tot één van de meest innovatieve landen ter wereld.

Dat blijkt uit de lijst met de 100 meest innovatieve bedrijven en overheidsinstanties, die “Clarivate Analytics”, het onderzoeks- en consultancybureau voor wetenschappelijke informatie en industrieel eigendom, op 11 januari 2017 publiceerde.  Met tien Franse bedrijven en onderzoeksinstellingen die in de ranking zijn opgenomen, is Frankrijk is het derde meest innovatieve land ter wereld.

Frankrijk staat wereldwijd bekend om de ondersteuning aan start-ups. Op de Consumer Electronic Show in Las Vegas vorige week was Frankrijk de voornaamste Europese delegatie, vlak na de VS en China.

Op 16 januari werden meer dan 150 buitenlandse bestuurders van innovatieve bedrijven verwelkomd in Parijs voor de lancering van de tweede editie van “French Tech Ticket”, de internationale wedstrijd voor start-ups waarbij een aantal start-ups een jaar lang wordt begeleid in Franse incubatoren. Dit programma wordt ondersteund door het diplomatieke netwerk van het ministerie van Buitenlandse Zaken en Internationale Ontwikkeling.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *