Watersport

Scubadiving, strandzeilen, kajakken of waveboarden; je kunt het zo gek niet bedenken of er zijn tal van Franse kustplaatsen waar je terecht kunt.

De zandstranden strekken zich uit over 140 kilometer, de zon schijnt er meer dan 2000 uur per jaar en de oceaanwind zorgt voor een paradijsvoor surfers en zeilers. Langs de kustlijn liggen achttien badplaatsen, die elk zijn voorzien van scholen en clubs waar lessen worden gegeven en materiaal wordt verhuurd. Wie wil leren kitesurfen, gaat naar Piriacof Pornic, scubaduiken leer je in La Turballe en op het Île d’Yeu, voor windsurfen, waveboarden en zeilen bieden Les Sables d’Olonnede uitgelezen stranden.

De echte surfers gaan naar de Côte d’Argent, die loopt van Royan tot de Pyreneeën. De stromingen die de oceaan maakt voor hij afbuigt langs de Spaanse kust, Europa’s langste zandstrand en de vele zonuren vormen een paradijs voor surfers. In augustus trekken de wereldkampioenschappen surfen veel jongen mensen van over de hele wereld naar Lacanau Océan. De bijkomende voordelen hiervan zijn de voordelige verblijfsmogelijkheden en het energieke nachtleven rond de badplaatsen, die ook gedurende de rest van het jaar levendig worden bezocht.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *