Watersport in Frankrijk

Op veel plekken in Frankrijk zullen watersport liefhebbers et naar hun zin hebben tijdens de vakantie. De lange kustlijn, de meren en de rivieren maken het mogelijk om te zeilen, te surfen, te wakeboarden, te kanoën, te raften, te kajakken, etc. Er zijn talloze watersportcentra en jachthavens waar zeilboten, motorboten, kano’s en surfplanken verhuurd worden. Op deze pagina vind u informatie over watersport in heel Frankrijk.

Er zijn diverse documenten en papieren nodig wanneer je Frankrijk gaat varen. Over het algemeen heb je een eigendomsbewijs nodig en een bewijs van bekwaamheid.

Bezoekende watersporters moeten in Frankrijk voor zeil- en motorboten een Internationaal Vaarbewijs, het International Certificate of Competence (ICC) hebben. Het document kent twee versies, afhankelijk van het geldende vaargebied:

  • Het Klein Vaarbewijs I (of GPB I) is tevens een ICC Inland waters
  • Het Klein Vaarbewijs II (of GPB II) is tevens een ICC Inland + Coastal waters

Op de Franse binnenwateren moet u een ICC Inland waters hebben. Alleen als de boot korter is dan 5 m en minder dan 20 km/h kan varen, heeft u geen ICC nodig. Op zee heeft u geen ICC nodig voor een zeilboot met hulpmotor. Ook voor een motorboot met een motor van minder dan 4,5 kW (6,1 pk) heeft u geen ICC nodig. Voor het varen met een motor is de minimumleeftijd 16 jaar. IN alle andere gevallen moet u een ICC Inland + Coastal waters hebben om te varen in de Franse kustwateren.
Het ICC wordt in Nederland afgegeven door VAMEX en is geïntegreerd met het Klein Vaarbewijs.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *