Ajaccio (Corsica)

Plaatsen > Ajaccio (Corsica)

Ajaccio is het meest bekend als de geboorteplaats van Napoleon Bonaparte, de stad ligt aan de westkust van het eiland Corsica, ten zuidwesten van Italië en zuidoosten van Frankrijk.

Ajaccio is de grootste stad van Corsica. De touristische attracties van Ajaccio omvatten stranden, palmbomen, terrasjes en een bergketen op de achtergrond.

Ajaccio is gelegen aan de westkust van Corsica, ten zuidoosten van Marseille. In een beschutte ligging aan de voet van de beboste heuvels aan de noordelijke kust, de haven ligt in het oosten van de stad en is beschermd aan de zuidelijke kant door een schiereiland.

De oude stad, rond Place Foch, heeft smalle schaduwrijke straatjes met mooie, typisch mediterrane, huizen en ligt er schilderachtig bij. Er zijn een groot aantal cafés, bars, restaurants en winkels rond Ajaccio en de regio buiten de stad heeft een aantal mooie stranden.

De haven bruist van activiteit en van hieruit kunt u een reis naar de prachtige Iles Sanguinaires, welke u kunt zien vanaf de oevers van Ajaccio, rood als de zon (vandaar de naam Bloedige Eilanden).

Het huis waarin Napoleon Bonaparte is geboren in 1769 is in stand gehouden, en zijn herinneringen zijn overal, met name door straatnamen en beelden. De belangrijkste doorgangen komen samen op de Place Bonaparte, de meeste van de andere straten zijn erg smal.

De stad huisvest ook de 16e eeuw Ajaccio kathedraal, met het doopvont van Napoleon en een schilderij van Delacroix getiteld “Vierge au Sacre-Coeur.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.