Bretagne

Plaatsen > Bretagne

Als schiereiland heeft Bretagne drie kusten en een landgrens die in het noorden begint bij Mont Saint-Michel, dat langdurig de twistappel was tussen de hertogdommen Normandiëen Bretagne. Hier ligt een schilderachtig niemandsland – een met verraderlijke zandgronden gevulde baai die het grootste getijverschil van heel Europa kent: tot 14 m kan het water bij de Grandes Marées stijgen en dalen.

Ruim 1.700 kilometer kust van Cancale tot de Golfe du Morbihan met grote stranden met fijn zand, kreken, ruige rotsen, kleine visserhavens, eilandjes en mooie havens met granieten huizen. Bretagne, waar de wegen naar de bossen met legendes leiden, kastelen, kleine karakteristieke dorpjes, kapelletjes en menhirs, de dolmens in Carnac.

Behalve de natuurverschijnselen is ook de cultuur ruim vertegenwoordigd in deze regio. In Bretagne zijn namelijk nog talrijke sporen te vinden van de Keltische cultuur. Een minderheid van de bevolking van Bretagne spreekt Bretons, een Keltische taal die vanuit de Britse eilanden is overgestoken naar het vasteland. Verder tref je nog vele prehistorische megalieten aan, onder andere in Carnac.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *